Barnboksförfattaren Jenny ställde ut på Warmbadhuset

"Monstret under min säng söker nytt hem" – det är titeln på en kommande barnbok av Jenny Jansson från Vimmerby.

Jenny Jansson jobbar med boken om hur monstret letar efter ett nytt ställe att bo på. Om ett år ska boken vara klar, och då får vi veta om monstret hittar ett nytt hem.

Jenny Jansson jobbar med boken om hur monstret letar efter ett nytt ställe att bo på. Om ett år ska boken vara klar, och då får vi veta om monstret hittar ett nytt hem.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2021-08-16 09:00

Jenny Jansson är utbildad lärare och grafisk formgivare. Hon har också startat ett företag, sedan hon flyttade till Vimmerby för något år sedan. Företaget jobbar med illustrationer av olika slag. Ett projekt som gjorts är att skapa en målarbok åt Astrid Lindgrens Värld.

Som ny i stan tog hon chansen att presentera både sig själv och sitt barnboksprojekt med en utställning som visas på Warmbadhuset.

Genom ett stort antal av illustrationerna i boken, kunde man där följa det snälla, men stora, lite kattlika monstrets sökande efter någonstans att bo.

– Han hade ju vuxit ur det gamla och måste hitta ett nytt ställe att bo på, säger Jenny Jansson.

Det är ingen lätt uppgift för någon som är stor som ett hus, och ibland mycket, mycket större. Speciellt som det finns ett visst mått av beslutsångest. Monstret har lite svårt att bestämma sig.

Hur det går i jakten på bostaden är det ingen som vet ännu. Inte ens Jenny Jansson.

– Det är en del kvar att skriva, säger hon. Lite kvar av texten och några illustrationer till som ska göras. Så det ska bli spännande att få veta hur det slutar.

Tanken med berättelsen är att det är svårt att veta var man hamnar här i livet.  Jenny Jansson räknar dock med att svaren ska finnas om ett år eller så, när boken ska vara klar. 

– Det är i alla fall min målbild, säger hon.

Under tiden vill hon visa lite av sitt arbete på en utställning.

– Det är spännande att visa något som inte är klart ännu, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!