Att öppna matstÀlle i rÄdande lÀge kan tyckas vÄgat. Men Simon Sauma sÀger att han efter 29 Är i branschen vet vad som gÀller.
â VĂ„ga, man kan inte bara ge upp. Jag Ă€r van att kĂ€mpa. Vi öppnar steg ett nu i veckan och steg tvĂ„, med utegrill, senast till nĂ€sta Ă„r.
Turerna kring hamburgerrestaurangen i Vimmerby har varit mÄnga, sedan Sauma öppnade Mr Burger 2002. 2016 kom hamburgerkedjan Frasses in i bilden, senare drev Simon Sauma sjÀlv rörelsen under Frasses namn, men sedan i höstas har allt legat pÄ is.
Tanken var att sÀlja till ny Àgare, som skulle driva matstÀllet med eget koncept.
â Alla överenskommelser var klara. Men det var svĂ„rt med finansieringen. DĂ„ tog jag beslutet att satsa sjĂ€lv, sĂ€ger Simon Sauma, som börjar med tre anstĂ€llda.
Restaurangerna har det tufft pĂ„ grund av corona och ALV har stĂ€ngt â du tror Ă€ndĂ„ att det kan funka?
â Ja, jag tror pĂ„ lĂ€get, det Ă€r stans bĂ€sta. HĂ€r passerar mĂ„nga och Vimmerbyborna Ă€r nyfikna pĂ„ nĂ€r vi ska öppna.
Men han sÀger ocksÄ att grannens stÀngning betyder stort avbrÀck. Stor del av Ärsinkomsten kommer frÄn turistsÀsongen, dÀr ALV bidrar med lejonparten.
â Det Ă€r en jĂ€ttesmĂ€ll, för alla branscher i Vimmerby. Vi slet för att bli fĂ€rdiga innan öppningen i juni, sen kom beskedet att de stĂ€nger. Det positiva Ă€r att vi fick tid att göra lite extrasaker. Vi har Ă„tminstone investerat nĂ„gra hundra tusen.
Och det blir Äret-runt-öppet?
â Ja, det blir det.