Nyöppning för biografen i Vimmerby

Under torsdagen öppnade Vimmerby bio upp dörrarna och välkomnade alla filmsugna besökare.

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson som nu driver Vimmerby bio har tillsammans flera biografer i landet, bland annat i Laholm.

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson som nu driver Vimmerby bio har tillsammans flera biografer i landet, bland annat i Laholm.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-08-26 06:00

Biografen i Vimmerby öppnar upp igen efter att ha varit stängd i flera månader. Tina Karlsson, som tillsammans med Mikael Bengtsson driver Vimmerby bio, berättar att det har varit mycket att göra inför öppningen.

– Det känns bra tycker jag, men det är lite kvar att göra. Jag står och poppar popcorn just nu och förbereder, säger Tina Karlsson.

Under torsdagskvällen visades den första filmen på biografen. Men innan det krävdes mycket förberedelse eftersom biografen stått tom ett tag.

– Vi har självklart sett till så att allt fungerar och har städat av, det har ju som sagt varit stängt ett tag. Vi försöker få bort så mycket damm vi kan.

Sedan nyheten kom ut att Vimmerby bio kommer drivas i ny regi har allmänheten reagerat positivt, berättar Tina Karlsson.

– Vi har varit uppe här i två dagar nu och båda dagarna har jag haft folk inne som säger “va roligt att ni öppnar igen!”.

Biografens nyöppning har också uppmärksammats av många digitalt.

– På Facebook så har det ju delats otroligt mycket. Responsen har varit fantastisk, det är jättekul, säger hon.

Tina Karlsson berättar att biografen till en början kommer att ha ett blandat utbud av filmer som har haft premiär från maj och framåt. För att man ska få möjlighet att se de filmer man har missat under pandemin.

Framåt är tanken att biografen i Vimmerby ska hålla öppet flera dagar i veckan.

– Från nästa vecka är tanken att vi ska köra onsdag till söndag varje vecka och sedan får vi se, avslutar hon.

Under öppningshelgen visas sammanlagt 20 föreställningar på biografen.
Under öppningshelgen visas sammanlagt 20 föreställningar på biografen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!