Nypremiär på festplatsen

80-åriga Djursdala festplats ska få nytt liv. Senaste dansen hölls strax efter millennieskiftet, då Djursdala SK efter några regnsomrar och stora ekonomiska förluster såg sig tvingade att lägga ner verksamheten. Alla hoppades men ingen trodde nog i grund och botten på en fortsättning. Men hej vad man bedrog sig.

Festfixaren "Madde" Olsson och DSK-ordföranden Sven Karlsson provar glidet på den gamla dansbanan inför premiären den 2 augusti. Resultatet var till belåtenhet.

Festfixaren "Madde" Olsson och DSK-ordföranden Sven Karlsson provar glidet på den gamla dansbanan inför premiären den 2 augusti. Resultatet var till belåtenhet.

Foto:

Vimmerby2014-07-26 04:05


Lördagen den 2 augusti är det nämligen dags för kulörta lampor runt dansbanan, sång, musik, dans, kaffe med dopp, grillat och annat gott bland de vitstammiga björkarna.
Den som vill kan till och med njuta en pilsner eller ett glas vin i augustikvällen. Förr hade besökarna inte sällan med sig detta i den egna kaffekorgen.

Annie och "Madde"
Bakom satsningen står två vana festarrangörer, nämligen Annie Hermansson och Madeleine "Madde" Olsson.
Båda numera Djursdalabor och boende bara några rejäla stenkast från festplatsen, som faktiskt är den sista i sitt slag inte bara i kommunen utan inom en betydligt större geografisk räjong. Alla övriga är rivna och borta.

Fin inkomstkälla
Midsommarfesterna över två dagar var stora när det begav sig, ett par tusen personer sökte sig då till Djursdala för att dansa och träffa goda vänner.
Under sent 70-talet och tidigt 80-tal kunde onsdagsdanserna locka 500-600 personer.
Fina pengar för sportklubben som dock inte alltid hade tumme med vädrets makter.
Det var också regnet som, tillsammans med ökande orkestergager, till slut knäckte verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om