Nystart för secondhandbutik

Idag öppnar Erikshjälpen Second Hand sin nya butik i Vimmerby.
- Jag är jättenöjd. Vi har fått drygt 300 kvadratmeter mer, ett helt annat läge och bättre möjligheter att exponera våra varor. Vi räknar med att det här kommer att öka försäljningen, säger butikschef Conny Johansson.

Vimmerby2014-12-13 05:06


Den tid när second hand förknippades med något skämmigt och lite sunkigt är långt borta. Vintage och återbruk är större än någonsin. Och Erikshjälpen Second Hand har sannerligen inte problem att locka kunder.
- Varje öppetdag står mellan 50 och 200 personer och väntar i kö utanför när vi slår upp dörrarna. Vi har i snitt drygt tusen kunder som handlar per vecka, säger butikschef Conny Johansson.

Som "fina gatan"
Han har inte skäl att tro att trenden ska vika, nu när butiken nyöppnar i Holmströms Bils tidigare lokaler i Vimmerby.
- Läget är bra, mitt i turiststråket och vi räknar med fler kunder. Men vi kämpar också för att få till en utfart i andra änden av vår tomt, annars kommer det att bli fullständigt kaos under sommartid. Vi har redan nu några hundra bilar per dag som ska in till oss tisdag, torsdag och lördag.
Flytten betyder drygt 300 kvadratmeter mer, från 650 till 1 000. Rejält ljusinsläpp från stora skyltfönster. Fler avdelningar har fått mer plats än tidigare. Helt nytt är en egen barnavdelning, med allt från leksaker till kläder.
- Det ser ut som en butik på "fina gatan". Det är lättare att exponera varorna nu när det inte är så trångt och vi kan också inreda efter Erikshjälpens fräscha butikskoncept, som inte bara är snyggt utan också informerar om syftet med vår butik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om