Nystart i Ösjöfors

Större lokalt engagemang. Mer att göra, inte minst för barnen. Och inte bara fokus på papperstillverkning. Det är några av bitarna som utredarna Henrik och Rebecka Nolmark föreslår i sin utvecklingsplan för Ösjöfors Handpappersbruk.

Vimmerby2006-06-14 06:53

När handpappersbruket i Ösjöfors totalförstördes i den anlagda branden i augusti i fjol försvann också själva varumärket; "Nordens äldsta handpappersbruk bevarat på ursprunglig plats". Det kan aldrig mera bli sant just här.
Men redan tidigt beslutade Stiftelsen Ösjöfors Handpappersbruk vid ett extra styrelsemöte att Ösjöfors ska vara öppet för besökare sommaren 2006, i befintligt skick. Och den här sommaren kommer ruinerna efter pappersbruket, grundat 1777, att ligga kvar som en svart påminnelse.
- Vi låter det vara på det viset och gör ingenting med det innan vi fattat några beslut inför framtiden, säger Magdalena Tafvelin Heldner, intendent på Tekniska museet.
Vad som ska ske på längre sikt har stiftelsen, Vimmerby kommun och länsstyrelsen beställt en utredning kring och jobbet har utförts av Henrik och Rebecka Nolmark. Utredningen presenterades i samband med stiftelsens årsmöte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om