Nytt alternativ för omstridd elledning

Eon utreder ytterligare ett stråk för den stora elledning som ska byggas mellan Vimmerby och Kisa. Det nya alternativet som ska utredas och lämnas ut för samråd gäller sträckan mellan Gullringen och Horn.

Vimmerby2009-04-18 04:05

- Det är flera som lämnat yttranden i samrådet som pekat ut det här alternativet som bygger på att ledningen skulle kunna följa järnvägen från Gullringen och norrut och sedan snedda över till Horn. Vi tycker att det här känns så intressant att vi vill ha med det i projektet, säger Håkan Gunnarsson på Eon.

Undvika nya sår
Eon planer på en stor 130 kilovoltsledning mellan Vimmerby och Kisa och vållat en omfattande debatt. I vintras hölls två välbesökta informationsmöten och synpunkterna var så många och starka att Eon förlängde samrådstiden för att alla som ville det skulle hinna lämna in synpunkter. När den förlängda tiden gick i mitten av mars visade sig att ett flertal har hittat en alternativ sträckning för ledningen mellan Gullringen och Horn, en av de sträckor som fått mest uppmärksamhet.
Här anser flera, bland annat Vimmerby kommun, att det skulle vara lämpligt att följa befintliga stråk, exempelvis järnvägar och vägar för att undvika slita upp nya sår i naturen.
Eon har inte haft med det här alternativet i projektet förut, men finner det nu så intressant att en ny informationsrunda och ett följande samråd ska ske.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om