Alsér ny styrelseordförande för Familjen Kamprads stiftelse

Familjen Kamprads stiftelse har snart en ny ordförande i styrelsen. Vimmerbybon Kristina Alsér kliver på uppdraget efter årsskiftet.

Vimmerbybon Kristina Alsér kliver på uppdraget som ny styrelseordförande för Familjen Kamprads stiftelse efter årsskiftet.

Vimmerbybon Kristina Alsér kliver på uppdraget som ny styrelseordförande för Familjen Kamprads stiftelse efter årsskiftet.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-10-03 13:07

Den nuvarande ordförande Katarina Olsson lämnar posten efter 14 år i stiftelsens styrelse. Det framgår ur ett pressmeddelande på torsdagen. Stiftelsen har sitt säte i Växjö och dess syfte är bland annat att stötta projekt inom entreprenörskap och som främjar äldres livskvalitét. Kristina Alsér har varit med i styrelsen sedan starten.

Tidigare har Vimmerbybon bland annat varit landshövding i Kronobergs län och nu antar hon alltså utmaningen som ny styrelseordförande.

"Det är med stor ödmjukhet jag tar över ordförandeskapet efter Katarina Olsson. Hennes kunskap om stiftelser, erfarenhet av forskning och hur hon lett styrelsearbetet har starkt bidragit till att stiftelsen idag vilar på en mycket solid grund. Jag kommer med energi och glädje fortsätta arbetet i stiftaren Ingvar Kamprad och familjens anda", säger Kristina Alsér i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!