Nytt företagscentrum utvecklas

Vimmerby Tidnings Fastighetsavdelning köper Lantmännen- och Granngårdenfastigheten av Hemfosa Småland AB. Affären är klar och tillträde sker inom kort.
Avsikten är att utveckla ett företagscentrum i området.

Vimmerby Tidning köper ytterligare fastigheter vid huvudinfarten till Vimmerby och ALV. Det är nu klart att företaget köper Lantmännen-området av Hemfosa Småland AB.

Vimmerby Tidning köper ytterligare fastigheter vid huvudinfarten till Vimmerby och ALV. Det är nu klart att företaget köper Lantmännen-området av Hemfosa Småland AB.

Foto:

Vimmerby2012-03-20 07:12


- Vi planerar och projekterar för omfattande nybyggnation i området och det finns ett flertal hyresgäster som är starkt intresserade av de planerade lokalerna, säger Ingvar Bäckman, som är förvaltare vid Vimmerby Tidnings Fastighetsavdelning.
Affären är en följd av att Vimmerby Tidning under slutet av förra året sålde sina tidningsverksamheter i Växjö och Nybro samt företagets del i Ölandsbladet.
- Vi har hela tiden haft intresse av att investera dessa pengar i verksamhet som utvecklar nordöstra Småland. I och med att vi redan äger grannfastigheten, det tidigare så kallade "Böndernas Hus", fanns sedan en tid en önskan att köpa övriga fastigheter i området, säger VD Bengt Ingemarsson.

Överenskommelse klar
En överenskommelse med Hemfosa Småland AB är nu klar och därmed tar Vimmerby Tidnings Fastighetsavdelning över det nära 35 000 kvadratmeter stora området. De befintliga byggnaderna är på sammanlagt 5 700 kvadrat och där finns Lantmännen som säljer och reparerar lantbruksmaskiner samt butiken Granngården och en servering.
- De kommer att vara kvar i de befintliga lokalerna, säger Ingvar Bäckman.
Taxeringsvärdet på hela fastigheten är 12 590 000 kronor, men köpeskillingen vill inte vare sig säljarna eller köparna avslöja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om