Nytt kök och nya förskolor för 40 miljoner

Ett nytt kök för kylmat vid Vimarskolan. Rivning och sedan fyra nya förskoleavdelningar vid Vitsippan och ytterligare fyra avdelningar vid nybyggda Skogsbacken. Totalt rör det sig om investeringar runt 45 miljoner kronor. Det är de förslag teknik- och servicenämnden nu går vidare med till kommunstyrelsen och fullmäktige.

Vimmerby2009-03-28 05:05

- Vi vill ha igång det här så fort som möjligt, säger Bo Svensson, c, ordförande i nämnden.
Med de investeringar nämnden nu vill genomföra avser man att lösa ett flertal problem med både fastigheter, lokaler och kosthållning som finn i framför allt tätorten.
Steg ett är ett nytt kök för kylmatsproduktion vid Vimarskolan. Där ska det lagas mat till Vimarskolan, gymnasiet förskolorna och till äldreomsorgen i Vimmerby tätort. Det nuvarande köket vid AL-skolan blir kvar med och ska laga mat till den egna skolans elever i det varmmatssystem som finns där i dag.
- Jag vill betona att tillagningsköket vid Vimarskolan ska serva tätorten och inget annat än så länge, och i och med att vi har kvar köket vid AL-skolan har vi två olika matsystem igång i centralorten och det tror vi är bra, säger Bo Svensson.

23-miljonerskök
Han uppskattar att investeringen i ett nytt kök vid Vimarskolans matsal ligger i storleksordningen strax över 20 miljoner kronor.
- Vi ligger långt framme i projekteringen och det finns en kalkyl gjord på en summa per kvadratmeter, och där ligger det här projektet på 23 miljoner kronor, sen vet vi att byggkostnaderna har sjunkit betydligt det senaste året, så vi hoppas det ska bli billigare, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om