Nytt LSS-boende ger 50 jobb

Kommunen säljer både servicehuset Eken i Vimmerby och Båtbyggarskolans gamla lokaler i Storebro. Kommunstyrelsen godkände på tisdagen affären med Anders Hermanssons bolag Guldbjörnen AB. Priset blev 5 010 000 kronor för båda fastigheterna.

Vimmerby2012-11-08 07:13

- Vi tycker det här är en bra uppgörelse. Vi får verksamhet i lokalerna och det kommer att ge jobb i kommunen. Vi räknar med åtminstone 40-50 jobb inom vårdsektorn, säger Micael Glennfalk, M, efter att en enig kommunstyrelse ställt sig bakom uppgörelsen.
Den innebär att Anders Hermansson och Guldbjörnen övertar Båtbyggarlokalen i Storebro så snart det formella kontraktet är påskrivet och godkänt. Eken däremot får köparen tillträde till tidigast halvårsskiftet 2014. Då räknar kommunen med att de boende på Eken flyttats över till det nya äldreboendet som ska byggas på Cirkusplatsen.

Drogs tillbaka
Redan i juni i år var det egentligen meningen att affären skulle göras upp och godkännas. Men då blev det inte så. Ärendet drogs tillbaka och togs aldrig upp i den extrainsatta kommunstyrelsen direkt före fullmäktige den 25 juni.
Då ville inte kommunala företrädare avslöja varför affären inte var mogen för beslut.

Två anbud
Under hösten har båda fastigheterna varit ute för försäljning på den öppna marknaden och två anbud har kommit in. Dels från Guldbjörnen, dels från ett Göteborgsföretag. Det senare anbudet var visserligen 90 000 kronor högre, och låg alltså på 5 100 000 kronor. Kommunen väljer trots det att anta Guldbjörnen och Hermanssons bud.
- Det andra anbudet förutsatte att kommunen skulle ändra detaljplanen från vård- och omsorgsboende till det företagets avsikter, men det vill vi inte, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om