Nytt projekt ska stötta industrin i corona-krisen

För att stötta industrin i länet så går nu Region Kalmar län in med pengar i ett projekt som ska validera permitterad eller varslad industripersonal på Vimmerby gymnasium.

Teknikcollege på Vimmerby gymnasium öppnar upp för validering av varslad eller permitterad industripersonal.

Teknikcollege på Vimmerby gymnasium öppnar upp för validering av varslad eller permitterad industripersonal.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Vimmerby2020-05-11 16:09

Projektet är ett samarbete mellan IF Metall, Vimmerby Kommun, Teknikcollege, och Region Kalmar län. 

Enligt ett pressmeddelande från Vimmerby kommun så kommer industrivalidering att erbjudas kostnadsfritt för industriföretags personal på Vimmerby gymnasiums teknikcollege. Projektet drar igång redan nu och beräknas pågå fem veckor framöver, sedan infaller sommarlovet och personalen på Vimmerby gymnasium får sommarlov. Målet är att validera upp till 100 personer. 

– Många av länets industriföretag har svårigheter just nu med permitteringar och varsel som en följd av minskad produktion. Att då gå in och validera kompetens, att få den erkänd och dokumenterad är mycket bra för individ och företag. Att synliggöra kompetenser är en bra början för fortsatt kompetensutveckling och utveckling för individ och företag, säger Katarina Johansson, samordnare för kompetensförsörjning för Region Kalmar län i pressmeddelandet. 

Enligt Katarina Johansson har Region Kalmar län har gått in med 85 000 kronor i projektet. 

– Det är både en insats just för den här målgruppen och det är viktigt att den kommer igång tidigt, men också på ett eget sätt så är den här insatsen viktig framöver, säger hon. 

Hon hoppas att någon form av insats kan fortsätta efter sommaren.

– Vi hoppas att man ska kunna fortsätta även efter sommaren med någon typ av insats. Vi får väl titta på vad det här har givit sen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!