Nytt rekordår i Astrid Lindgrens Värld

En ny Törnrosdal? Eller Karlssonmiljö - eller kanske rentav en miljö som tidigare inte finns i parken?
Nästa nya satsning i Astrid Lindgrens Värld ska stå klar till säsongen 2016 och troligen kommer det åter att handla om en investering i 50-miljonerkronorsklassen.
- Vad det än blir så behövs det. Nu är vi dessutom riktigt motiverade, säger vd Jocke Johansson, vars första år i parken blev ett nytt rekordår med publiksiffror på 491 975 personer.
Det interna målet på en halv miljon besökare per år är snubblande nära.

Jocke Johansson, vd i ALV, fick ett fint första år, med publikrekord på 491 975 besökare.

Jocke Johansson, vd i ALV, fick ett fint första år, med publikrekord på 491 975 besökare.

Foto:

Vimmerby2014-11-04 07:13


Rekordsommar, rekordhöst och ännu ett rekordår i Astrid Lindgrens Värld. Det blev en bra start för vd Jocke Johansson, som tillträdde i somras. Sommarsäsongen bjöd på nytt rekord på 435 396 besökare och efter näst bästa septemberresultatet någonsin och ett höstlov med 31 200 besökare blev det ett nytt årsrekord på 491 975 personer. En förbättring med hela 16 811 personer mot 2013.
- Fantastiskt kul! Nu är vi riktigt motiverade att fortsätta satsa. Först på agendan står vår boendeutveckling men styrelsen ska också senare i år fatta ett inriktningsbeslut om vilken miljö vi ska bygga till säsongen 2016.
Många gissar nog att det är en ny miljö till Bröderna Lejonhjärta som står först i tur. Sagan om brödernas kamp mot det onda i ett land bortom stjärnorna är högaktuell i och med Tomas Alfredsons filmatisering, som beräknas bli den dyraste nordiska filmproduktionen någonsin. Fantasyäventyret Bröderna Lejonhjärta skulle också attrahera nya målgrupper, som de något äldre barnen.
- Det stämmer att vi känner att vi vill lyfta den del som riktar sig till äldre barn, men det är flera alternativ som diskuteras, säger Jocke Johansson. Det skulle kunna vara utveckling och förbättring av en annan miljö som redan finns i parken, som Karlsson på taket, eller en miljö son inte finns på plats, som Mio min Mio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om