Nytt samarbete kring Wennebjörke Park

Under våren 2021 påbörjades försäljningen av åtta miljontomter i Vennebjörke.

Wennebjörke Park kan beskrivas som ett familjeprojekt som startades av Willy Andersson. Vid hans bortgång tog dottern Karin Andersson vid och det är hon som jobbat med att utveckla tomterna.

Wennebjörke Park kan beskrivas som ett familjeprojekt som startades av Willy Andersson. Vid hans bortgång tog dottern Karin Andersson vid och det är hon som jobbat med att utveckla tomterna.

Foto: Arkiv/Privat

Vimmerby2023-07-24 05:30

Tomterna är en del av Wennebjörke Park, ett projekt som från början drogs i gång av entreprenören Willy Andersson. Efter hans bortgång 2016 har dottern Karin Andersson tagit vid och det är hon som drivit igenom den aktuella detaljplanen.

– Jag vill förvalta hans arv väl och är mån om att det blir något bra av projektet. Det ligger mig nära om hjärtat, säger hon.

Andersson har därför varit drivande i ett nylanserat samarbete mellan Wennebjörke Park och husföretaget Willa Nordic. De båda parterna började föra dialog om att arbeta tillsammans under slutet av förra året.

– Vi har hittat ett samarbete för att vi har samma framtidsvision för att hur det ska kunna se ut vid Wennebjörke Park i framtiden. Jag tänker att det skulle se fint ut med deras hus i miljön där, tillsammans med bebyggelsen som redan finns. Dessutom är det roligt att det är ett företag med rötter i Småland., säger Andersson.

undefined
Ännu är bara två av åtta tomter sålda inom projektet, men Karin Andersson är hoppfull inför områdets framtid.

Samarbetet innebär en chans för Willa Nordic att visa upp hur olika husmodeller skulle se ut om de byggdes på området. Tanken är att den som köper en tomt ska kunna få hjälp av husföretaget att skapa ett hem som både passar in i omgivningen och för ändamålet.

Det verkar som att det gått lite trögt med försäljningen av tomterna, är det här ett nytt sätt att locka fler köpare?

– Jag tror att det är väldigt viktigt när man köper en tomt att man kan visualisera framför sig hur flera generationer framåt ska kunna bo på den platsen. Det är också viktigt för mig som säljare att man kan se att det blir ett fint resultat. Det handlar inte så mycket för mig om att sälja tomter snabbt, utan det handlar om att slutresultatet blir fint och att alla blir nöjda. Det får hellre ta lång tid och bli rätt.

undefined
"Den som köper en tomt har rätt att bygga som den vill inom reglerna för detaljplanen, men jag som säljare har en önskan att det passar bra in i Astrid Lindgrens idylliska Vimmerby.", säger Karin Andersson som jobbar med Wennebjörke Park.
undefined
Wennebjörke Park är beläget vid sjön Krön.

Att flera tomter ännu är osålda tror Andersson varken handlar om projektet i sig, tomternas värde eller mäklarens arbete, utan snarare har med världsmarknaden att göra. Hon förklarar att det såklart var en lite olycklig tajming när tomterna började säljas, i ett världsläge med pandemi och krig, men känner sig hoppfull kring att det ska bli något bra av Wennebjörke Park.

Är ni oroliga över att det bara är två tomter sålda hittills?

– Nej absolut inte, det får hellre ta lång tid och bli rätt. Det viktigaste för mig är att det blir något som är bra för närområdet och de som bor här.

undefined
De åtta tomterna vid Wennebjörke Park har sjöutsikt.

Som del av samarbetet har en film tagits fram med digitalt framställda bilder av hur det sjönära området skulle kunna se ut. Detta innebär dock inte att tomtköpare måste bygga på just det sättet.

På denna plats i Vennebjörke ska intressenter kunna visualisera sina framtida hem.
På denna plats i Vennebjörke ska intressenter kunna visualisera sina framtida hem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!