Nytt samarbete med bokningsjätte

Nu ska fler turister hitta till Vimmerby. Det är tanken med Vimmerby Turistbyrås nya samarbete med stugförmedling Novasol.
- De har ett annat fönster ut på marknaden. Vi har haft vår egen hemsida som varit välbesökt men det här blir ännu ett snäpp upp, berättar turistchef Peter Göransson.

Turistchef Peter Göransson

Turistchef Peter Göransson

Foto:

Vimmerby2017-11-23 10:00

Redan i början av december kan stugor i Vimmerby ligga uppe för bokning genom Novasol. Företaget förmedlar i nuläget boenden i 29 länder och har sin största marknad i Sverige, Danmark och Tyskland.

- Det är fler och fler turister som kommer via andra kanaler som Novasol och Booking och vi vill inte missa dem. Det är många i Tyskland och Danmark som inte går in på Vimmerby Turistbyrå när de letar boende och nu kommer vi kunna fånga upp även dem, menar Peter Göransson.

Vimmerby Turistbyrå har sedan 80-talet själva förmedlat länken mellan besökare och stugvärdar. Att de nu väljer att ingå ett samarbete handlar inte om att uppgiften blivit övermäktig utan om just möjligheten att nå ut till fler.

- Vi kommer bli exponerade på alla deras marknader och på den tyska få möjligheten att marknadsföra hela Astrid Lindgrens Vimmerby. Förhoppningsvis leder det till att det blir fler besökare som övernattar och under nya säsonger. Nu kan de internationella gästerna få upp ögonen för Vimmerby även under höst och vinter.

Novasol är inte det första företag som hört av sig till turistbyrån med samma intention. Att de nu har valt att nappa på förslaget har enligt Peter att göra med magkänslan.

- Vi har varit uppvaktade över åren men i och med att vi haft egen bokning har vi tackat nej. När vi pratade med Novasol visade de inte bara ett kommersiellt intresse utan också hjärta. De var måna om att vi ska vara i dialog med stugvärdarna och att låta oss vara med och utforma överenskommelsen. Relationen med våra stugvärdar har pågått under många år och den vill vi värna om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om