Den tredje maj går Cykelfesten av stapeln och i år rullar Brygghuset in som medarrangör. Julia Wass på Brygghuset fick blodad tand för arrangemanget när hon jobbade på Prime.
– Det är alltid bra drag, folk är trevliga och tycker det är kul. Det är min starka uppfattning, säger Julia Wass på Brygghuset.
Konceptet, som kan beskrivas som en trerätters middag med cykelavstånd mellan varje rätt, går ut på att deltagarna trampar sig till de olika restaurangerna. Med höjd för 200 deltagare är 40 biljetter sålda i dagsläget.
– Man vill ju vara med på aktiviteter och när det händer grejer. När jag kom in och började jobba på Brygghuset kände jag att självklart ska vi också vara med på Cykelfesten. Det är bra marknadsföring för de som inte varit hos oss tidigare, då får de komma hit och testa på.
I år serveras en fördrink på Vimmerby Camping, medan kalaset avslutas på en efterfest på Guldkant. Det blir alltså Vimmerby Stadshotell, restaurang Prime och Brygghuset som står för middagsbjudningen.
– Det krävs lite planering eftersom det dröser in ganska många, men det funkar perfekt för oss. Vi har stor plats och mycket lokaler. Längre fram ska vi ha ett möte om maten och synka, så man inte har valt samma, säger Julia Wass.
Restaurangerna emot en tredjedel av alla middagsgäster per rätt, och arrangerar med andra ord sina egna trerättersmenyer. Men vart cyklisterna cyklar avslöjas inte förrän på förminglet.
– Där får man ett kuvert med sin slinga. Det är lite meck för att klura ut själva schemat, det måste matcha alla, men det är inte så komplicerat för de som kommer och äter. De följer sin lapp och så är det bra, säger Jannica Hedberg på Prime.
Trots att slingorna ser olika ut och delas ut sporadiskt, kan man cykla tillsammans med sitt eget utvalda sällskap.
– Det går att ordna när man köper biljetter på Stadshotellet, säger Jannica Hedberg.
Brygghuset ligger lite utanför stadskärnan. Det är något Julia tror kan bidra till upplevelsen på cykel.
– Det är ju cykelfest, så det är kul att inte bara hålla sig inne i stan utan att man får komma ut och se sig om lite, säger Julia Wass.
Eventet bidrar också till en ekonomisk skjuts för restaurangerna.
– Det gäller att ha bra prepp på baren. Dryckesförsäljningen sticker iväg ganska bra så det är vi tacksamma för, säger Julia Wass.