Oblyg stadsräv

Räven raskar över stan. Den centrumboende räven i Vimmerby är så tam att den äter ur handen. - Förmodligen en ungräv som inte fått sitt naturliga skygga beteende eftersom den får mat av människor, säger länsjaktvårdare Bengt Andersson.

Vimmerby2007-10-18 06:42

Den orädda räven börjar bli ett samtalsämne grannar emellan - sedan en tid tillbaka håller den till i kvarteren runt Astrid Lindgrens skola, men brukar också komma på besök i villaträdgårdarna runt Ekens servicehus.
Människor störs den inte alls av.
- Jag kom ut på trappan och kunde ta en bild på den från en halvmeters håll, säger Ingela Karlsson, som bor med sin familj på Västra Skolgatan.

Obekymrad
Den springer omkring obekymrat bland lekande barn och överraskade häromsistens en kvinna som arbetade i sin trädgård på Bomhagsgatan - den stod helt enkelt bakom ryggen på henne, när hon vände sig om.
Räven har blivit så tam att den till och med äter ur barnens händer. Att pizzabitar slinker ner är inte något konstigt.
- Rävar är allätare. De kan till och med äta från foderplatser för rådjur, om det kniper, säger länsjaktvårdare Bengt Andersson.
Att räven beter sig så här är förstås inte naturligt. Men tyder heller inte på någon sjukdom. Bengt Andersson säger att räven helt enkelt vant sig vid att få mat den enkla vägen - i människors närhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om