Och ALMA går till...

I dag offentliggörs årets vinnare av ALMA-priset, Astrid Lindgren Memorial Award. Vem får det? - Inte en aning, kan inte ens gissa. Men jag tycker det är viktigt att priset får tid på sig att bli det stora internationella pris det ska vara, säger Inger Adolfsson, barnbibliotekarie i Vimmerby.

Vimmerby2009-03-24 07:42

Kockan ett idag kommer juryns ordförande Larry Lempert att delge juryns beslut och motivering och offentliggörandet sker som vanligt i Vimmerby.
Och nog har juryn haft kandidater att välja bland - 153 kandidater från 60 länder har nominerats.
Det är nu sjunde gången en författare, illustratör eller läsfrämjande organisation ska få världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris - näst största litteraturpriset i världen.
Än så länge har ingen svensk mottagit priset och Inger Adolfsson, barnbibliotekarie i Vimmerby, tillhör inte de som tycker att det vore på tiden.
- Så kan jag inte känna. Sverige har fantastiska författare där mina favoriter är Lennart Hellsing, Barbro Lindgren och Ulf Stark, som jag tycker är i särsklass, men det innebär inte att jag blir jättebesviken om priset inte går till en svensk. Världen är stor och det är viktigt att priset blir det internationella pris det ska vara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om