Odramatisk skolreform

Makthavarna i Vimmerby tror inte det fria gymnasievalet kommer att innebära några dramatiska förändringar i Vimmerbyelevernas val. Samtidigt avvaktar politikerna med att kommentera den pågående utredningen om ett gymnasieförbund mellan skolorna i Vimmerby och Hultsfred.

Vimmerby2006-02-09 07:54

- Vi vill inte kommentera det nu, utan vi vill se hela förslaget först. Vi har till exempel inte sett något alls om de ekonomiska beräkningarna för en sådan modell och det är en mycket viktig del i helheten, säger Gudrun Brunegård, kd ordförande i bildningsnämnden.
Men några dramatiska förändringar tror inte de ledande politikerna i nämnden att det fria gymnasievalet kommer att leda till. Samma slutsats drar t.f förvaltningschefen Sten-Olof Svensson.
- Det blir dyrt att välja en utbildning i en annan skola, för det är fortsatt så att om utbildningen finns på hemmaplan eller i kommun vi har samarbete med, så utgår inget inackorderingsbidrag eller så, och det kostar faktiskt en hel del att bo på annan ort, eller pendla om nu avståndet tillåter det, säger han.
I dag ligger antalet Vimmerbyelever som läser på andra orter runt 60 per årskull.
- Det rör sig om ett snitt på runt 25 procent, många av dom läser exempelvis i Hultsfred. Samtidigt tar vi emot fler än vad som reser, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om