Oenighet om skolskjutsar

Ett förslag från kommunstyrelsen vill inskränka rätten till skolskjuts. Men en enig barn- och utbildningsnämnd går emot förslaget. - Vi vill behålla gränsen på tre kilometer, säger nämndens ordförande Magnus Gustafsson (M).

Vimmerby2013-11-25 07:24

Gränsen för rätt till skolskjuts för gymnasieelever ligger i dag på tre kilometer i Vimmerby kommun. Kommunstyrelsen vill höja gränsen till sex kilometer mellan närmaste busshållplats och bostad.
Men barn- och utbildningsnämnden går emot kommunstyrelsens förslag - och vill behålla dagens regler. I yttrandet till kommunstyrelsen skriver en enig nämnd "att gymnasieelever som bor mer än 3 kilometer från närmsta busshållplats, även i fortsättningen ska kunna erhålla kilometerersättning för transport mellan hemmet och busshållplatsen".
- Vi vill att det ska vara attraktivt att bo i hela Vimmerby kommun. Sex kilometer är nationell standard, så det är inget konstigt egentligen. Men tre kilometer gör Vimmerby kommun lite rundare. På så sätt är det här en kommunfråga, säger Magnus Gustafsson och konstaterar:
- Sex kilometer är väldigt långt, även om det här inte berör så många.
Kommunstyrelsen väntas fatta beslut i ärendet under december. De nya reglerna ska gälla från och med årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om