Oenigt om trygghetsboende

Kommunstyrelsen vill att det kommunala bostadsbolaget Vimarhem ska bygga "trygghetsboende" i centrala Vimmerby.
- Det behövs ett sådant boende för den kommande generationen 70-åringar. Dessutom är det mycket gynnsamt för kommunens omsorg och ekonomi, säger ordföranden Micael Glennfalk, M, efter kommunstyrelsens livliga diskussion i veckan.

Vimmerby2013-01-11 07:16

Diskussioner om äldreboenden och trygghetsboenden har pågått i flera år i Vimmerby kommun.
En del av behoven är nu på väg mot en lösning i och med det omsorgsboende som ska byggas vid cirkusplatsen under året. Det är avsett för demenssjuka och för de äldsta som inte klarar sig i eget boende och det krävs ett biståndsbeslut för att få en lägenhet där.

Blivande 70-åringar
Det trygghetsboende kommunstyrelsen nu strävar efter är något annat.
- Det är till för relativt pigga människor från 70 år och uppåt. Den kommande generationen vill bli av med skötsel av villa och trädgård för att bo smidigt och istället uppleva saker. I ett trygghetsboende har alla sin egen lägenhet, men där ska finnas gemensamma utrymmen för måltider och för hobby och fritidsverksamheter för de som vill, beskriver Micael Glennfalk.
Den som bygger trygghetsboende kan också få statliga stödpengar för det.

Förvånad
Vimarhems styrelseordförande Tomas Holgersson, C, är inte alls glad över uppmaningen om trygghetsboende i bolagets regi.
- Nej, jag är mycket förvånad och förundrad över att kommunsstyrelsen fattar ett sånt här beslut utan något egentligt underlag och jag är mycket tveksam till om Vimarhem kan ge sig in i ett sådant projekt om vi samtidigt ska ta ansvar för bolaget och dess ekonomi, säger han i en kommentar till kommunstyrelsens uppmaning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om