Ofattbart torgbeslut

Kultur- och fritidsnämndens indragning av underhållningen på Sommartorget väcker reaktioner. - Jag är bestört! Det här kom som en total överraskning. Här har torget gjorts om och parkeringsplatser tagits bort - det är som att slänga investeringen i sjön, säger Claes Roos, ordförande i Svensk Handel och styrelseledamot i Vimmerby Turistbyrå AB.

Vimmerby2008-02-06 07:30

Claes Roos, såväl ordförande i Svensk Handel som styrelseledamot i Vimmerby Turistbyrå AB, blev tagen på sängen när han läste i Vimmerby Tidning om den indragna sommarunderhållningen på torget.
- Tanken är ju att kommunen ska bolla den här typen av frågor med Svensk Handel och turistbolaget och jag tycker att vi borde ha fått några signaler.

Snabba reaktioner
Beskedet från kultur- och fritidsnämnden har ännu inte hunnit diskuterats bland näringsidkarna, men Claes Roos tror inte han är ensam i sin kritik.
- Min reaktion är spontan, men jag kan säga att jag blivit uppringd av flera redan under förmiddagen och de delar min uppfattning att det här är bedrövligt. Pulsen kring torget betyder oerhört mycket för handeln - vi har 45 butiker inom 300 meter från torget och det är klart att underhållningen är en av de delar som betyder mycket för handeln.

Steg bakåt
Claes Roos tycker att det här är ett steg bakåt.
- Här har det satsats på att lyfta Sommartorget som en viktig del i helheten i hur stan tar hand om både de som bor här och turisterna som kommer hit - och sedan ska det monteras ner.
- Dessutom är ju torget ombyggt för den här typen av aktiviteter, det har redan investerats pengar och tagits bort parkeringsplatser för att det ska finnas plats för evenemang. Det här sätter diskussionen om parkeringsplatserna på torget i ett annat läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om