Ofta misshandel på krogen

Dubbelt så många misshandelsfall vid Harrys i fjol som året före och allmänt stökigare och bråkigare. Socialnämnden i Vimmerby lyfter nu fram fler argument i tvisten om krogens serveringstillstånd.

Vimmerby2008-01-24 07:21

Det sker i ett yttrande till Länsrätten som dagarna före årsskiftet beslutade att ge Harrys ett tillfälligt tillstånd att serva alkohol så långe ärendet ligger för utredning hos domstolen.
Socialnämnden har tidigare beslutat att dra in serveringstillståndet för Peter&Son som driver nöjeskrogen Harrys i Vimmerby. Nämnden anser att de skatteskulder som bolagets dragits med under en större del av 2007 är skäl nog för att dra in tillståndet.
- Det har inte varit av så tillfällig karaktär som bolaget anger i överklagan, och skulden har betalts av först när socialförvaltningen inlett tillsynsärendet, poängterar nämnden.

Väletablerad
Den köper heller inte bolagets argument att det varit svårare än väntat att etablera krogens verksamhet på orten.
- Krogen är väletablerad och känd sedan länge i trakten och konkurrensen är försumbar, det finns inga andra nöjeskrogar eller nattklubbar i centralorten. De som finns i kommunen ligger utanför staden och har öppet endast en eller två lördagar i månaden, påpekar socialen i yttrandet.
Nämnden köper heller inte att det krävts kostsamma upprustningar i lokalerna som gjort det svårt för bolaget att klara sina skatteplikter.
- Det som gjorts på uppmaning av miljö- och byggförvaltningen handlar i huvudsak om löpande underhåll och rengöring, det enda som kan ha orsakat en större kostnad är problem med frysrummet, hävdar nämnden.
Nämnden anser också att krogen brutit mot lagen för hur alkohol får annonseras ut.
- Det har varit två för en i baren och halva priset på allt i baren under nyrsaftonen. Så får man inte marknadsföra alkohol, markerar socialnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om