ÖGONVITTNET: ”BILEN MÅSTE HA FLUGIT UT I VATTNET”

Den person som larmade om den svåra trafikolyckan på riksväg 40, där en bil på onsdagsmorgonen gick genom isen i sjön Yxern, vittnar om en mycket svår olycka. – Bilen måste ha flugit från vägen och ner genom isen, säger han.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-01-24 10:00
Bilden av morgonens olycka, som inträffade en halv kilometer öster om infarten till Toverum/Blackstad på riksväg 40, börjar klarna.
Personen som larmade polisen berättar för vår tidning om vad han upplevde.
– Jag satt som passagerare i en bil och fick helt plötsligt se ett baklyse ligga intill vägen. Sedan såg vi att vägräcket var helt sönderslitet och nedanför var det bara ett hål i isen och utspridda bilrester.

Teorin är att bilen har kommit från Västervikshållet fått sladd, gått över vägen och flugit ut i sjön Yxern.
– Bilen måste ha flugit ut, för det fanns inga bilspår ner i den branta slänten, berättar ögonvittnet, en man boende i Vimmerby.
– Men jag såg aldrig själv olyckan eller någon bil. Därför vet man ju inte om det handlar om ett par minuter eller en halvtimme som har passerat mellan olyckan och när vi larmade.

Cirka 45 minuter efter olyckan plockade dykare ut en person från bilen och upp ur vattnet. Denne fördes direkt till sjukhuset i Västervik men läget är ännu okänt.

Riksväg 40 är avstängd i båda riktningarna och trafiken leds i stället över Östanstorp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om