Oj, vad mycket sportlov...

Innebandy. Ett litet Vasalopp med korvgrillning. Folkdans, tennis, zumba, slädtur efter häst. Eller film, småfågeltillverkning eller Lan? Det finns att göra, för de som går på sportlov i Vimmerby kommun nästa vecka. Men den traditionella Sälenresan ersätts med en dagsresa till Mullsjö.

Vimmerby2012-02-17 07:32


Camilla Karlsson på Fritidsgården i Vimmerby tycker att sportlovsprogrammet i år är minst lika späckat som i fjol. Många föreningar och andra aktörer runt om i kommunen har sett till att det finns att göra när det egna "hitte-på" har sinat.

Glädjande snö
- Vi är förstås glada för att snön kom och möjliggör en massa utomhusaktiviteter. Det finns en och annan som tycker att det vore bättre att kalla lovet "februarilov" istället för "sportlov", men vill man finns chansen att prova allt möjligt. Både sport och helt andra aktiviteter. Bredden är stor.
Den absolut första aktiviteten är UNF:s Lan i Sveasalen, som tjuvstartar lovet redan nu på lördag. Resten av lovet kan man vara sysselsatt varenda dag, om man så vill.
- Det finns innebandy, fotboll, pingis, film, Friskis & Svettis, pimpelfiske, luftgevär...
Fabrikens egna resor är återkommande och populära inslag under lovet. I år blir det badresa till Gustavsvik i Örebro på tisdag. Däremot frångår man den mångåriga traditionen att dra iväg till Sälen söndag-torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om