Ok flytta vattenskyddsgräns

Kommunen kan flytta gränsen så att Krönsmon hamnar utanför yttre skyddsområdet för den kommunala vattentäkten. En undersökning som gjorts slår nu fast att det är möjligt. Det är särskilt en naturlig vattendelare i form av en bergskam och den planerade vattenledningen från Södra Vi som ligger till grund för resultatet.

Vimmerby2008-04-17 06:40

- Det här gör att möjligheterna för att använda området som industrimark ökar väsentligt, säger Carl-Axel Centerstig, c.
Utredningen som nu är klar är en av flera undersökningar kommunen beslutade att beställa för att kunna gå vidare med planprogrammet för ett nytt industriområde med 19 industritomter på Krönsmon direkt norr om Vimmerby tätort.

Omöjligt i skyddsområde
Under samrådet för planprogrammet för Krönsmon i höstas markerade miljö- och byggnämnden tydligt att det var omöjligt att förverkliga planen så länge området ligger inom gränsen för yttre vattenskyddsområde.
I början av februari beslutade kommunstyrelsen att anlita utomstående konsulter för en del av de utredningar som måste till. Den som handlar om vattenskyddsområdet är nu klar och har presenterats för kommunstyrelsens arbetsutskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om