Ok för nytt Vimmerby-tryckeri

VTT-Grafiska AB forcerar planerna på ett nytt tryckeri i Vimmerby. Bolaget är långt framme i diskussionerna om att köpa 50 000 kvadratmeter mark av kommunen. Samtidigt har miljö- och byggnämnden beviljat bygglov för en ny industrifastighet på 8 400 kvadratmeter på södra industriområdet.

Vimmerby2007-03-23 07:16

Det är nu snart två månader sedan vår tidning kunde avslöja att VTT-Grafiska i Vimmerby planerar en helt ny tryckerianläggning i Vimmerby. Då riktade sig företagets intressen främst mot området direkt söder om Arlarondellen. Nu har intresset koncentrerat sig till en kommunal tomt i kvarteret Plåtslagaren, ett snäpp närmare stan.
Där vill VTT-Grafiska bygga en industrifastighet som mäter 70x120 meter. Den ska uppföras med plåtfasad och den ska användas till tryckeriverksamhet. Där ska också finnas utrymmen för kontor och personalutrymmen. Lokalerna ska dimensioneras för 70 anställda. Allt enligt de handlingar som finns med som underlag till nämndens beslut att bevilja bygglov.
- Vi ser inga hinder för den här byggnationen. det här ligger inom de krav som ställs i detaljplanen för området, säger Stefan Larsson, chef på miljö- och byggförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om