Oklar dödsmisshandel

Polisen vet ännu inte hur den misshandlade mannen i Toverum dog. Rättsläkarens preliminära beslut kommer tidigast i slutet av nästa vecka. De tre män som misstänks för grov misshandel och vållande till annans död nekar fortfarande.

Vimmerby2008-01-31 07:29

- Vi har inga medgivanden från de häktade männen ännu, säger Sven-Erik Karlsson, talesman för Polisen när det gäller utredningen av dödsmisshandeln av en 60-åring i Toverum för en dryg vecka sedan.
Då hittes en man död utanför sin bostad. Han hade varit på fest tillsammans med tre andra män i samma bostadsområde.
De anhölls senare som misstänkta för mord. Men i samband med häktningsförhandlingen i fredags ändrade åklagaren Åsa Adolfsson brottsrubriceringen till grov misshandel och vållande till annans död.
Det innebär att hon inte längre anser att männen haft för avsikt att slå ihjäl 60-åringen.
När mannen hittades konstaterades snabbt att han utsatts för våld.

Inga tvivel om våld
Polisen kan ännu inte slå fast hur eller ens om våldet varit dödande.
- Det kniviga är att vi vet att han utsatts för våld, därom råder inga tvivel. Det har inte förkommit några stickvapen eller så, utan det rör sig om slag, men har detta våld varit dödande eller kan han ha dött av något annat i samband med våldet? Det är de frågorna rättsläkaren har att ge svar på och det är därför så viktigt att undersökningen är så noggrann som möjligt och det gör att det tar tid, säger Sven-Erik Karlsson.
Först nästa fredag väntas rättläkarens utlåtande komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om