Oklart hur förskola ska betalas

Kommunstyrelsen är inte helt nöjd med priset och förslaget till finansiering av nya förskolan Lunden i skjutbaneskogen i Vimmerby. Lägsta anbudet är närmare åtta miljoner dyrare än de pengar som avsatts i investeringsbudgeten.

Vimmerby2012-03-29 06:19

- Vi har en del frågor kring det här, därför vill vi gå igenom en del detaljer i både förslaget och anbudet med Fastighetsavdelningen, säger Micael Glennfalk, M, sedan kommunstyrelsen återremitterat förslaget om finansiering.
Sedan flera år tillbaka har investeringspengar på drygt 24,1 miljoner reserverats för förskolan i väntan på beslut att bygga. När anbuden nyligen togs in låg lägsta på nära 32 miljoner. Teknik - och servcienämnden har föreslagit att mellanskillnaden ska lösas genom att skjuta andra investeringar på framtiden.

Dyra material
Kommunstyrelsen anser exempelvis att en del inslag i den planerade byggnationen är kostsamma.
- Man har exempelvis valt tegel och sedumtak, som är dyra material.
- Samtidigt ser vi att Lunden kostar mindre per kvadratmeter än vad förskolan Skogsbacken kostade, samtidigt blir det mer kvadratmeter per barn i den nya och vi vet också att driften kommer att bli mer kostnadseffektiv med en samlad förskola istället för de utspridda små som Lunden ska ersätta, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om