Olika bud om ny 2+1-väg

Trafikverket vill snabba på upprustningen av riksväg 23 och fortsätta med sträckan Hultsfred-Vimmerby, snarast efter Målilla-Hultsfred.
Det anser också Infrastrukturkansliet som pekar på växande behov av vägen.
Men Regionförbundet som ansvarar för de regionala vägpengarna är inte lika tydligt på den punkten.

Vimmerby2013-03-19 07:23

- Regionförbundet säger ingenting om det just nu. Bland annat på grund av ett uppdrag vi fått av just Trafikverket, där vi ska utreda hela stråken Kalmar-Linköping och Västervik-Linköping för både järnväg och landsväg, säger Helena Ervenius, områdesansvarig för Regionförbundets arbete med infrastruktur i länet.

Ny metod
Det är en så kallad åtgärdsvalstudie som ska tas fram under året. Det är ett nytt sätta att arbeta för Trafikverket och Regionförbundet.
- Utifrån den kan man se vad som behöver göras i ett större sammanhang. Se var det är bäst att satsa pengar och vilka åtgärder som är bäst i stort sett i ett tekniskt-ekonomiskt perspektiv och utifrån politiska värderingar, och kanske också ytterligare någon faktor, säger hon.
Trafikverket ligger långt framme med planer på två projekt i länet. Nummer ett är att trafiksäkra vägen mellan brofästet och Borgholm på Öland, och nummer två är mellan Målilla och Hultsfred. Där har arbetet med en arbetsplan inletts. Det är sista steget innan arbetet sätts i gång. Det rör sig om 2-3 år. Så långt synes inga som helst delade meningar om prioriteringarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om