Olivia är Vimmerbys nya realitystjärna

Olivia Jakobsson, uppvuxen i Vimmerby, är en av deltagarna i den nya realityserien Fboy Island. Redan innan premiären har serien totalsågats av flera kritiker.

"För mig var det här mest en rolig grej. Det känns viktigt att visa att man inte behöver vara så seriös hela tiden. Dagen jag dör vill jag känna att jag maxade mitt liv", säger Vimmerbybördiga Olivia Jakobsson, en av deltagarna i realityserien Fboy Island.

"För mig var det här mest en rolig grej. Det känns viktigt att visa att man inte behöver vara så seriös hela tiden. Dagen jag dör vill jag känna att jag maxade mitt liv", säger Vimmerbybördiga Olivia Jakobsson, en av deltagarna i realityserien Fboy Island.

Foto: Privat

Vimmerby2023-01-19 20:00

På torsdagen var det premiär och trots att hon fått förhandstitta är Olivia något ängslig nu när programmet ska sändas.

– Det känns pirrigt och jag är nervös för hur folk ska ta emot det, men samtidigt är det också skönt att det är ute, säger hon.

Programmet spelades in på Sri Lanka och går ut på att tre tjejer ska dejta 20 killar. Sen ska de lista ut om de är så kallade "nice guys", som söker kärleken, eller om de är "fuckboys" som är där för prispengarnas skull. I och med att programmet inte sänts i Sverige tidigare hölls ingen provspelning utan produktionen kontaktade Olivia via sociala medier.

– Det var bra timing i och med att en fyra år lång relation precis tagit slut, jag hade väl en liten livskris. När jag fick höra namnet tyckte jag att det lät helt sjukt och först var jag tveksam. Sen tänkte jag "vafan vi kör, det blir väl roligt", säger hon

Programmet har fått en hel del kritik för att vara bakåtsträvande och sexistiskt. Vad tänker du om det? 

– Jag kan förstå att folk regerar på namnet men innehållsmässigt tror jag att folk kommer bli förvånade över hur snällt det är. Det spelades in under kontrollerade former, jämfört med exempelvis Paradise Hotel. Folk har nog missuppfattat det som någon slags hyllningsprogram till fuckboys men det går ju också ut på att sätta dem på plats och håna dem lite.

undefined
Olivia Jakobsson säger att hon förstår kritiken mot programmet men att hon tror att det till stor del bygger på missuppfattningar. "Efter de första avsnitten kommer nog många ändra uppfattning", säger hon.

Programmet bygger på en amerikansk förlaga och enligt Olivia är den svenska versionen lik orginalet. 

– I grund och botten är det här ett humorprogram, humor först och dejting sen. Folk som trodde att det skulle vara mer snaskigt kommer kanske bli besvikna, säger Olivia Jakobsson. 

Olivia var modell när hon var yngre men förutom medverkan i programmet Project Runway är det här första gången hon syns i tv-rutan. Sedan ett halvår tillbaka bor hon i Stockholm och jobbar som utredare på Försäkringskassan. Att vara med i en realityserie kommer med mycket uppmärksamhet på köpet men Olivia säger att hon inte har siktet inställt på att bli känd.

– För mig var det här mest en rolig grej. Det känns viktigt att visa att man inte behöver vara så seriös hela tiden. Man kan ha tatueringar och vara med i en realityserie samtidigt som man jobbar på en myndighet. Dagen jag dör vill jag känna att jag maxade mitt liv, säger Olivia Jakobsson. 

Realityserien sänds i 10 avsnitt på discovery+, Kanal 11 och även på HBO Max.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!