Om när Vimmerby revs

Försenad - men värd att vänta på. I Näktergalens årsskrift för i fjol, som kommer nu, kan man bland annat läsa om rivningsvågen i Vimmerby på 1950-70-talen. - Allmänintresset borde vara stort, tror Gertove Gustafsson på museet och kultursekreterare Anna Olausson.

Vimmerby2009-02-02 07:14


Det är femte gången som kultur- och fritidsförvaltningen ger ut en "Näktergalsbok".Årsskriften för 2008 har av olika anledningar kommit att bli försenad. Normalt kommer skrifterna ut lagom till julhandeln och invigningen av julutställningen.
- Den som väntar på något gott, brukar man ju säga. Vi tror att den här boken belyser frågor som många Vimmerbybor borde vara intresserade av.
Boken inleds med en artikel om Vimmerby stad av Dick Harrison, välkänd professor vid Lunds universitet, och han påpekar det ovanliga faktum att en så liten ort tillerkändes formella stadsrättigheter av kungen.
Veronica Olofsson, byggnadsantikvarie på Kalmar läns museum, tog i samband med byggplanerna vid Varmbadhuset fram en rapport om varmbadhusets tillkomst och historia - en förkortad version av den finns också med i boken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om