Omsorgen dras med stor skuld

Omsorgsnämnden får vänta på besked om det blir några extra pengar för att klara underskottet eller inte. - Våra regler för hur både överskott och underskott ska hanteras bygger på att man jobbar över längre tid, så nämnden har att jobba vidare som tidigare med de budgetförutsättningar man har, säger kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig.

Vimmerby2007-09-20 06:37

Trots att det inte blev något konkret löfte om ett tilläggsanslag för att balansera det akuta underskottet på runt 3,8 miljoner ser nämndens företrädare positivt på överläggningen med kommunledningen.

"Bra gehör"
- Vi tycker att fick fick bra gehör och att man förstår våra problem, säger Peter Högberg, s, som är andre vice ordförande i omsorgsnämnden.
Nämnden kom till kommunledningen med ett underskott på 3,8 miljoner hittills i år och med åtgärder av det mera drastiska slaget i det fall nämnden tvingas spara in underskottet.
I så fall handlar det om att minska den redan minimala grundbemanningen ytterligare, stänga något av de mindre äldreboenden som finns eller exempelvis kräva att gamla som flyttar in till ett särskilt boende har med sig egen säng!
Nämndens ordförande, Elisabeth Lago-Nilsson ansåg inför sittningen med kommunledningen att ingen av de åtgärderna är rimlig att genomföra i realiteten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om