Öppen förskola - fast utomhus

"Naturen är världens bästa plats för barn att utvecklas på."

Kasper, 8 månader, kollar in ett löv med fler sinnen än ett. Mamma Jenny Bodman har tagit initiativet till Öppna Skogsgläntan, som startar till våren. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Kasper, 8 månader, kollar in ett löv med fler sinnen än ett. Mamma Jenny Bodman har tagit initiativet till Öppna Skogsgläntan, som startar till våren. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2015-11-16 06:51


När Jenny Bodman flyttade med sin familj till Vimmerby ville hon delta i någon utomhusaktivitet med sin minsting. Hon hittade inget. Nu tar hon saken i egna händer och startar Öppna Skogsgläntan.

- Det finns inget bättre ställe för små barn att utvecklas på än i naturen, tycker jag.

Jenny och Torbjörn Bodman lämnade Stockholm och bor sedan i augusti i Vimmerby med sina fyra barn.

- Vi tycker om Stockholm och kan inte säga att vi lämnade storstan på grund av stressen. Men det var dags för ett större boende och då avgjorde villapriserna. Vi är en aktiv familj som vill göra annat än att betala av på huslån. Dessutom har vi släkt som flyttat hit för länge sedan.

Med naturen inpå husknuten har familjen Bodman tillgång till världens bästa lekplats. Att upptäcka skog och natur är målet med Öppna Skogsgläntan, som Jenny tänker dra igång framåt våren.

Mulle, Knytte och Knopp känner säkert många till. Öppna Skogsgläntan riktar sig till de allra minsta barnen.

- Det är Friluftsfrämjandets svar på Öppna förskolan, fast utomhus. Målgruppen är föräldralediga och man träffas en gång i veckan. Konceptet är detsamma varje gång, vi ses i samma glänta, barnen får träffa samma djur - en björn, en räv, en igelkott, en nyckelpiga och kanske en spindel och en uggla, vi sjunger, leker och ramsar. Små barn gillar upprepning.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om