Öppet hus på Gullvivan

Gullvivans fritids höll öppet hus under tisdagseftermiddagen. - En bra möjlighet för föräldrarna att få chansen att se lite mer vad vi gör hos oss, säger Sabina Malmehed som är en av fritidsledarna.

Oliver Hermansson pysslar med mamma Annie Nilsson Hermansson och syrran Olivia Hermansson under Gullvivans fritids öppet hus.

Oliver Hermansson pysslar med mamma Annie Nilsson Hermansson och syrran Olivia Hermansson under Gullvivans fritids öppet hus.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-11-29 16:00
På fritids spenderar mycket av tiden efter skolan i väntan på att föräldrarna ska bli klara på jobbet. Det blir förstås en hel del lek, men även en del undervisning.
- I höst har vi haft ett tema som vi kallar Lika Unika. Bland annat har vi jobbat med fyra av paragraferna i FN:s barnkonvention där de större barnan har fått måla teckningar utifrån dem. Vi har även jobbat med känslor och hur man ska behandla varandra. Där har barnen fått säga vad de tycker själva och sedan har vi satt upp vänskapsregler efter det, berättar Sabina Malmehed.
Många av föräldrarna som kom för att hämta sina barn tog sig tid att stanna kvar och ta del av vad barnen jobbat med under hösten. Många passade även på att pyssla lite inför julen. En av dem var Oliver Hermansson.
- Jag gör ett julkort, men jag har inte bestämt vem som ska få det än, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om