Öppet möte om planerna på nytt behandlingshem

I kväll ska Aleris och Vimmerby kommun möta allmänheten och informera om planerna på en ny anläggning för de båda behandlingshemmen Stenbäcken och Strandgården i Vimmerby. Planer som redan mött ett starkt motstånd bland många Vimmerbybor.

Skissen som visar hur det nya behandlingshemmet kan komma att se ut. Inget är dock bestämt ännu, enligt kommunalrådet.

Skissen som visar hur det nya behandlingshemmet kan komma att se ut. Inget är dock bestämt ännu, enligt kommunalrådet.

Foto:

Vimmerby2008-04-24 06:22

- Vi har minst 1000 namnunderskrifter på protestlistorna, säger Helen Fredriksson, en av de närmast berörda av Aleris och Vimmerby kommuns planer på att använda Lundområdet för den nya behandlingsanläggningen.
- Det är Aleris som har fastnat för just det området när vi tittat i översiktsplanen för att se vilka lämpliga områden som står till buds, säger Carl-Axel Centerstig, kommunalråd i Vimmerby.
Det är nu en dryg månad sedan vår tidning kunde avslöja att koncernen Aleris som driver de båda behandlingshemmen i Vimmerby vill bygga nya lokaler för sina verksamheter. De befintliga lokalerna börjar bli slitna och är också dåligt anpassade till normer och krav som gäller för behandlingsboenden i dag.
Den nya anläggningen är tänkt att bestå av knappt 70 lägenheter. Det innebär något färre antal patienter jämfört med de runt 75 som finns inskrivna på Stenbäcken och Strandgården i dag.
Aleris har vänt sig till kommunen för att hitta en lämplig placering.
- Vi har tittat på flera alternativ, men Aleris anser att Lundområdet är det bästa, säger Carl-Axel Centerstig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om