Öppet om sommarservering på torget

Det blir inte någon portabel sommarservering i kommunal regi på torget i Vimmerby.
Kommunen vill dock gärna ha mat och dryck på torget till kommande år.

Vimmerby2011-08-25 06:11

- Vi lämnar helt enkelt över initiativet till näringslivet, vi säger att vi gärna ser servering av mat och dryck, även öl och vin, på torget. Det kan sedan lösas på många olika sätt av den privata marknaden, säger Micael Glennfalk, M, ordförande i kommunstyrelsen som på tisdagen beslutade om de framtida direktiven för Sommartorget i Vimmerby.
Sedan det moderata förslaget om en fast serveringsbyggnad, en så kallad "food court" inte fått politiskt stöd i kommunstyrelsen har kommunens linje varit att anlägga en portabel servering under sommarmånaderna och sedan arrendera ut den. Så blir det inte heller.

Upp till näringen
Kommunen vänder i stället på perspektivet och lämnar över initiativet till näringslivet samtidigt som kommunen uttalar att man vill ha servering av mat och dryck på torget.
- Uttalar vi inte det, lär det inte hända mycket, men nu kan någon kläcka en idé. Vi vet att Statt har intresse av att låta sin uteservering växa även till andra sidan gatan till kommande år. Nya Bakfickan vid torget lär sannolikt komma med en ansökan om en större uteservering i stil med andra restauranger och näringsställen, det kan vara tänkbara lösningar för att nå målet. Men det kan också vara någon annan som kommer in med bra förslag. Det står näringen fritt och vi kommer att ta ställning till de intressen som kommer i varje enskilt fall, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om