Öppnar Adhd-center i Gullringen

Johan Tildemyr och Camilla Johansson har Adhd. Nu startar de ett Adhd-center för att hjälpa andra.
- Det har saknats stöd och rådgivning. Efter att man fått diagnosen finns i princip ingen uppföljning, det får man fixa själv, säger Johan Tildemyr.

Johan Tildemyr och Camilla Johansson öppnar ett adhd-center i Gullringen. Foto: Roelof Stroetinga

Johan Tildemyr och Camilla Johansson öppnar ett adhd-center i Gullringen. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2015-02-07 05:06


Johan Tildemyr och Camilla Johansson vet precis hur tungt livet kan vara med Adhd. Men de har också hittat gobitar.
- Vi träffades tack vare att vi båda har Adhd. Och jag kan nog säga att det är tack vare min Adhd som jag har det driv jag har. Jag brinner för saker, får massor av idéer som jag går in för till hundra procent. Och alla sinnen förstärks. Är man arg är man jättearg, är man glad är man jätteglad och är man kär, ja då är man hur kär som helst, säger Johan Tildemyr.
Han har alltid förstått att han inte var som andra. I skolan hade han svårt att sitta stilla. Dyslexi gjorde inte saken lättare.
- Jag klassades som skoltrött och "dampbarn", fick anpassad skolgång. Men när jag var 12 kom jag till en gård med 180 tackor och lärde mig klippa får. Jag blev Sveriges yngsta fårklippare och det är något jag fortsatt med.
Först för tre år sedan fastställdes diagnosen. Då bodde Johan Tildemyr i Horn. Livet var ibland kaotiskt och saknade struktur. Men han fick stöd.
- Det stöd som erbjuds efter att man fått diagnos, ett besked som får många att kraschlanda, varierar beroende på var man bor i landet. Då, när jag bodde nära Linköping, fick jag väldigt bra hjälp. Jag blev uppringd och erbjuden att gå en kurs om Adhd, information om vad hjälpmedelscentralen kunde bistå med - det var jättebra.
Nu bor han i Gullringen och tillsammans med Camilla Johansson öppnar han ett Adhd-center i huset Gullabo den 14 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om