Öppnar för nytt handelsområde

Möjligheten till ett nytt centralt handelsområde har öppnat sig i Vimmerby i kölvattnet av Citykökets flytt. Politikerna avser att lyfta frågan om vad som ska hända vid gatukökets förra plats.

Här finns möjligheter att utvidga centrumhandeln i Vimmerby, tror kommunen som kommer att lyfta frågan om områdets framtid.

Här finns möjligheter att utvidga centrumhandeln i Vimmerby, tror kommunen som kommer att lyfta frågan om områdets framtid.

Foto:

Vimmerby2013-02-16 05:07


- Byggnaden kommer troligen att rivas, men sedan får vi se hur vi kan göra något intressant av hela området, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.
Enligt stadsarkitekten Bo Klarén finns en gammal detaljplan för stora delar av området. Planen innehåller bland annat en rondell för korsningen Västra Tullportsgatan och Kyrkogårdsgatan. Utöver det ger den också möjlighet för byggnation av bostäder i kvarteret Storken, där kommunen äger en fastighet medan de andra två är i privat ägo.
Planen har dock hunnit få ett antal år på nacken, och kommer sannolikt att dateras upp. En förändring som skett är att Cityköket flyttat och kommunen har köpt den gamla fastigheten.
 - Den tomten finns inte med i det gamla planförslaget, säger Bo Klarén.
Micael Glennfalk tycker att området blivit mer intressant sedan Cityköket flyttat över till de nya lokalerna.
- Nya placeringen har blivit mycket bra och öppnar för att göra någonting på den gamla platsen, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om