Oppositionsrådet lämnar alla uppdrag

Oppositionsrådet Jan Henriksson, S, avgår.
Han lämnar alla politiska uppdrag.
Kritiken från revisorerna som inte vill ge ansvarsfrihet för bland andra Jan Henriksson blev tillsammans med S-medlemmarnas sviktande förtroende för mycket.

Jan Henriksson lämnar politiken efter den kritik som ledde fram till en förtroendeomröstning i partiet.

Jan Henriksson lämnar politiken efter den kritik som ledde fram till en förtroendeomröstning i partiet.

Foto:

Vimmerby2011-05-24 06:13


- Jag hade egentligen bestämt mig inför medlemsmötet att jag skulle lämna uppdragen, men ville ändå att mötet skulle pröva frågan och resultatet blev det samma som jag själv också kommit fram till, säger Jan Henriksson, som på måndagseftermiddagen lämnade sin formella avskedsansökan till kommunkansliet.

Den andre som avgår
Han är därmed den andra av de tre politiker som i december 2009 skrev under ett generöst pensionsavtal med en av de tidigare kommuncheferna utan att ha mandat för det. Avtalet anmäldes heller inte till kommunstyrelsen i efterhand.
Det är de två punkterna som revisorerna lyfter fram när de motiverar varför de anser att Henriksson tillsammans med Tomas Peterson, M, och Carl-Axel Centerstig, C, inte ska beviljas ansvarsfrihet i kommun ens årsredovisning för 2010.
Centerstig avgick i början av förra året, innan avtalen blev kända, för att bereda plats åt Per-Åke Svensson.
Tomas Peterson, M, avgick som en följd av revisorernas kritik tidigare i våras.
Nu går också Jan Henriksson samma väg efter att ha haft timeout i några veckor för att tänka över situationen.
- Jag känner att jag inte kan sitta kvar, och lämnar därför uppdraget som oppositionsråd, platsen i kommunstyrelsen och andra uppdrag som hör till det. Jag lämnar fullmäktige och jag lämnar platsen som ledamot i arbetarekommunens styrelse, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om