Organisationens verksamhet satt på väntläge

Röda Korsets Mötesplats Kupan i Vimmerby har varit stängd i nästan två månader, men det finns en plan på att öppna upp igen i begränsad omfattning.

Verksamheten på Mötesplatsen Kupan har varit stängd på sistone. Det finnsdock en plan på att öppna upp igen i begränsdad omfattning.

Verksamheten på Mötesplatsen Kupan har varit stängd på sistone. Det finnsdock en plan på att öppna upp igen i begränsdad omfattning.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-05-18 16:00

Röda Korset beskriver sig som en organisation som har som uppdrag att förhindra och lindra mänskligt lidande. Den lokala kretsen i Vimmerby har dock fått sätta sin verksamhet i väntläge de senaste två månaderna som en följd av konsekvenserna av covid-19.

– Den största delen av vår verksamhet kretsar kring Mötesplatsen Kupan i Vimmerby där vi har en second hand-butik och erbjuder social samvaro i form av fikastunder. I ett sådant krisläge som råder nu hade säkert många värdesatt att få träffas och talas vid, men det är ju svårt med tanke på de restriktioner som råder, säger Lena Skarp som är ordförande för Röda Korsets krets i Vimmerby kommun.

– Eftersom många av våra medarbetare som ställer upp och jobbar frivilligt tillhör riskgruppen såg vi inget annat val än att stänga Mötesplatsen.

Det finns dock tankar på att kunna öppna upp verksamheten igen i begränsad omfattning inom en snar framtid.

– Vi har haft svårt att ha styrelsemöten på sistone, men har hållit lite kontakt per telefon inom styrelsen och ska försöka träffas nästa vecka. Det finns en tanke på att försöka att öppna upp en dag i veckan framöver med personal som inte tillhör riskgrupp och följa rutiner för distansering. Det är värt ett försök med tanke på att vi behöver intäkter för att täcka kostnader för hyran av lokalen, även om vi har en bra dialog med hyresvärden som har förståelse för vår situation, säger Lena Skarp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!