Organisationsförändringen i Vemab inget för styrelsen

Styrelsen för Vimmerby Energi- och Miljö AB har inte varit involverad i organisationsförändringen vid återvinningscentralen, men ger fullt stöd för bolagsledningens hantering av situationen och de åtgärder som vidtagits.

Peter Fjällgård (V) är ordförande i styrelsen för Vimmerby Energi- och Miljö AB.

Peter Fjällgård (V) är ordförande i styrelsen för Vimmerby Energi- och Miljö AB.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv: Johannes Widergren

Vimmerby2023-03-03 11:46
undefined
Peter Fjällgård (V) är ordförande i styrelsen för Vimmerby Energi- och Miljö AB.

– Det är ingen styrelsefråga, utan det hanteras av den operativa ledningen. Vi jobbar med strategier och övergripande saker, säger Peter Fjällgård (V) som är nyvald ordförande för styrelsen i det kommunala bolaget.

Vimmerby Tidning berättade tidigare i veckan om en plötslig organisationsförändring i Vemabs renhållningsorganisation som innebär att den privata entreprenören GDL Anläggning och Miljö AB för närvarande driver återvinningscentralen. Vemabs vd Olle Fogelin vill inte säga något om orsaken.

Har styrelsen fått information om organisationsförändringen och bakomliggande orsaker?

– Det är klart att de förberett oss på vad de håller på med, men inget närmare eller mer detaljerat än så. Som jag förstått det rör det här sig om någon form av personalhantering, så det ligger på vd-nivå. Det är ingenting som vi lägger oss i och ska inte göra. Det vore att underkänna allt vad personalpolitik och sånt heter, säger Peter Fjällgård.

Han har heller inga invändningar mot uteblivna kommentarer om orsaken. 

– I en professionell organisation håller man vissa frågor så snävt man kan av respekt till berörda personer. Utan jämförelse i övrigt, finns ett mindre bra exempel inom polismyndigheten, säger Peter Fjällgård.

Organisationsförändringen inom Vemab har även varit föremål för fackliga förhandlingar. Petra Dahlström Wall vill dock inte kommentera det i nuläget.

undefined
Återvinningscentralen i Vimmerby drivs för närvarande av en privat entreprenör på uppdrag av Vemab.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!