Oro för nattomt Nygård

Snart försvinner nattpersonalen från Nygård i Locknevi. Istället ska en nattpatrull komma två gånger per natt till de gamla. - Klart att man blir bekymrad. Det värsta är att de förutsättningar vi utgick från när vi valde Nygård nu ändras - ingen av de boende blir väl yngre, säger Berit Agevik-Magnusson i Skövde, vars 97-åriga mamma bor på Nygård.

Vimmerby2008-01-16 07:27

Berit Agevik-Magnusson bor i Skövde. Hennes gamla mor bor på Nygård i Locknevi. Långt bort, drygt 20 mil. Men tryggt och bra. Nygård borde rentav, i sin nuvarande form, kunna stå som modell för äldreboenden, med tanke på den trygga och positiva miljö, som tills nu har erbjudits, tycker Berit Agevik- Magnusson och hänvisar till kunnig och ansvarsfull personal med den attityd man kunde önska att alla kunde få möta den dag då krafterna sviker och kroppen sviktar.
Men nu är hon bekymrad.

Personal dras in
Omsorgsnämndens beslut att dra in nattpersonalen på Nygård från 1 mars innebär att om de gamla behöver hjälp från 20.45 på kvällen till 07.15 på morgon ska nattpatrull tillkallas.
Nattpatrullverksamheten förstärks från två till tre patruller, som ska ta larminsatser i Tuna, Frödinge och Locknevi samt göra regelbundna besök på boendena varje natt.
- Nattpatrullen kan alltså befinna sig mer än tre mil från Nygård när det kommer ett larm och de ska åka på mestadels dåliga vägar. Hur blir det när det blir snöoväder? Strömavbrott? När telefoner slås ut av oväder och blir oanvändbara? När mobiltäckningen brister?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om