Oroande opinionsläge för centern

Vimmerbycentern känner oro, men ser också en utmaning i att centerpartiet i den senaste opinionsundersökningen som placerar centerpartiet utanför riksdagen.

Vimmerby2010-03-03 07:26

- Alla signaler är naturligtvis oroande, men det förekommer många undersökningar och de varierar, vad vi har att göra är att kavla upp ärmarna och jobba, säger Krister Torenfält, ordförande i centerns kommunkrets i Vimmerby.
I opinionsundersökningen som Aftonbladet / United minds publicerade på tisdagen får centern på 3,9 procent av väljarstödet och skulle därmed falla ur riksdagen om det var val i dag.

Tappade 213 röster
I Vimmerby, som traditionellt sett är ett starkt centerfäste, har centern också EU-valet i från i fjol i färskt minne. Då tappade partiet 213 röster, eller motsvarande 24 procent, av stödet, från Vimmerbyborna jämfört med EU-valet 2004.
- Ja, visst är det så, men samtidigt ska man vara försiktig med att jämföra både EU-val och riksdagsval med kommunval. Vi vet att det alltid skiljer sig rejält mellan resultatet i kommunvalet och i riksdagsvalet genom åren, säger Krister Torenfält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om