Oroas över kostnaderna för ny skola

Barn- och utbildningsnämnden pekar på behov av skollokaler i kommunen. Samtidigt oroas nämndens ordförande, Peter Karlsson (C) över de driftkostnader en satsning på en ny högstadieskola kan leda till.

Peter Karlsson (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden ser behov av skollokaler, men oroas samtidigt över de stora kostnader en nybyggnation medför.

Peter Karlsson (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden ser behov av skollokaler, men oroas samtidigt över de stora kostnader en nybyggnation medför.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-08-25 14:31

– Det handlar om enorma pengar att bygga en ny skola. Det pekar på att nämnden skulle behöva utöka budgetramen med 20 miljoner kronor, och det finns inte en möjlighet att vi kan få in ett sånt belopp, och jag oroas över vad det i så fall blir kvar till verksamheten. Så finansieringen måste lösas om en ny skola ska kunna bli verklighet, säger Peter Karlsson (C) sedan nämnden på onsdagen ställt sig bakom lokalprogrammet för Vimmerbys grundskolor.

Han betonar att kommunstyrelsens beslut från förra veckan handlar om man lägger ner utredningen om att bygga två skolor och fortsätter att utreda förutsättningarna att bygga en ny skola, men att det inte är något bestämt att bygga.

– Visst har vi behov av olika lokaler. Det ser vi även i lokalförsörjningsprogrammet. Sen är det i första hand ett stöd för hur vi ska jobba vidare med lokalfrågorna. Det visar vilka lokaler vi har och hur vi kan göra för att använda dem på ett effektivt sätt, och programmet har ingen direkt koppling till utredningen om en ny skola, säger han.

Nämnden har även fått i uppdrag att tillsammans med verksamheterna yttra sig över vilken placering som är bäst för en ny skola ska byggas. De tre alternativen kommunstyrelsen pekar ut är vid Astrid Lindgrens gata direkt norr om bostadsområdet Hultet på marken kommunen köpt av kyrkan, gamla bangården och mittemot Vimarskolan.

Något sånt yttrande är ännu inte klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!