Örontermometrar till barnen istället

Kommunens äldreboenden kunde inte ta emot Rotarygåva.

Gunnel Svensson på Norrgårdens förskola fick ta emot termometrarna av Olida Fonseca, president i Astrid Lindgren Rotaryklubb. Foto: Roelof Stroetinga

Gunnel Svensson på Norrgårdens förskola fick ta emot termometrarna av Olida Fonseca, president i Astrid Lindgren Rotaryklubb. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2015-11-05 12:36


Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubb skramlade ihop pengar till dyra örontermometrar till kommunens äldreboenden. Men när de skulle överlämnas blev det nobben.

- Vi fick veta att det inte gick, att de boende ska stå för sånt själva, säger Olida Fonseca, president i klubben.

Istället har Norrgårdens förskola tacksamt tagit emot termometrarna.

Medlemmarna i Astrid Lindgren Rotaryklubb inspirerades av en privatpersons initiativ att samla in pengar till örontermometer till kommunens äldreboende.

- Vi tyckte det var en bra idé. Vi vill jobba med lokala projekt och känner att vi gärna gör något för de gamla. Örontermometrar av kvalitet är dyra, de kostar i alla fall 400-500 kronor styck, säger president Olida Fonseca.
När klubben köpt fyra termometrar ringde man till första äldreboendet på sin lista och där tackade man ja. Men samma dag örontermometrarna skulle överlämnas kontaktades klubben av personalen.

- De fick inte ta emot termometrarna.

Så istället gick termometrarna till förskolan.

- Norrgården behövde örontermometrar och blev jätteglada. De tog emot alla fyra.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om