Då kan byggnationen av nya bostadsområdet starta

Bostadsrättsföreningen Stubingränd är planerad att byggas nordöst om Stubingränd i den östra delen av Hultet, och ha preliminär inflyttning under första kvartalet 2023 – om försäljningen går enligt plan.

Det mesta är gjort med markförberedelser men vissa saker kvarstår, asfaltering bland annat.

Det mesta är gjort med markförberedelser men vissa saker kvarstår, asfaltering bland annat.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2022-01-23 06:00

– Vi har sex sålda och fem reserverade av totalt 23 bostäder, säger ansvarig fastighetsmäklare Magnus Boberg på Fastighetsbyrån när vi hörs över telefon.

De sålda bostäderna är gavellägen och försäljningen har inte hållit den takt man förväntat sig.

– Det är ett bra intresse men det är mycket längre ledtider än vi förväntat oss mellan visat intresse, okej från banken och beslut att köpa.

Därför har man nu ändrat strategier för försäljningen och riktar sig även utanför kommungränsen till Linköping, Norrköping och Kalmar.

– Vi har en del inpendlare och en gynnsam arbetsmarknad här i Vimmerby och det hör av sig en hel del utifrån faktiskt.

Förberedelserna för byggnation har fortsatt enligt plan och målet är fortfarande att inflyttning ska ske första kvartalet nästa år – men inte för alla husen.

– Vi har gjort ett strategiskt val att dela upp det i två etapper med hus 1, 3 och 4 i den första och 2 och 5 i en senare etapp, men det ska fortsatt vara en förening. Vi behöver sälja ett hus till i mars senast för att följa planen och det borde inte vara något problem.

Men ännu finns det fortfarande en chans att samtliga hus byggs i första etappen.

– Om det rasslar på nu i februari och mars. Vi behöver 13-14 sålda totalt för att allt ska påbörjas samtidigt och det är ungefär vad jag har reserverat plus någon mer, så det finns fortfarande en chans att allt börjar byggas samtidigt, säger Boberg.

Planen är en bostadsrättsförening bestående av radhus som är 94 till 107 kvadratmeter stora.
Planen är en bostadsrättsförening bestående av radhus som är 94 till 107 kvadratmeter stora.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!