Osedvanligt lugnt över helgerna

Av antalet larm till Räddningstjänsten och anmälda brott till Polisen kan man dra slutsatsen att det verkligen blev en fridefull jul - och ett lika lugnt nyårsfirande.- Det har verkligen varit ovanligt lite. Totalt 22 anmälningar i hela kommunen sedan dagen före julafton och då svarar inbrott för nästan hälften. Skillnaden mot föregående år är så stor att man knappast kan kalla den marginell, säger Håkan Karlsson, t f teamchef vid Vimmerbypolisen.

Vimmerby2013-01-03 05:06

Storhelger brukar i allmänhet betyda mer fylla och bråk, fler trafikolyckor när folk är ute på vägarna i större utsträckning, glömda ljus och missriktade nyårsraketer som för elände med sig. Men julen 2012 blev sällsynt fridsam och följdes av en lika lugn nyårshelg i Vimmerby.

Villainbrott
När Håkan Karlsson, t f teamchef i Vimmerby, tar en titt på årets helgstatistik får han 22 träffar under perioden 23 december 2012-2 januari 2013.
- Det som sticker ut är villainbrotten. Inbrotten, varav ett i lägenhet, svarar för 12 anmälningar. Men annars har det inte varit några större grejer, ett försök till bedrägeri anmält av en kvinna som fått ett paket hon inte beställt, en misshandel på Nöjespumpen... ja, det har varit ovanligt lite. Ändå har det ju varit lika mycket arrangemang som det brukar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om