OTÄCKA NAZI-HATBREVET: ”Har vänner som fick detta i natt”

”Jävla SVERIGEFINENDER!!!!! Vi vet allt om er. Hoppas era barn har det bra…” Så inleds det hotfulla brev som skickats ut till flera personer i Vimmerbypolitikern Peter Fjällgårds närhet.

Foto:

Vimmerby2016-10-06 06:28

Peter Fjällgård, V-politiker och lokal eldsjäl, publicerade sent på onsdagskvällen ett hatbrev på sin Facebook-sida. Ett hatbrev som flera av hans vänner fått skickat till sig.

– Har vänner som fick detta i natt! Det är inte svårt att se vart det är på väg! Mönstret går igen och hot skall tysta. Vi såg det i slutet av 30-talet och man gör det rumsrent igen. Men att smyga i mörker visar på att det är ljusskygga Sverigevänner som vill styra landet, skriver Peter själv i inlägget:

Brevet avslutas med ett hakkors, till synes ritat med en spritpenna.

– Man har ju ritat symbolen åt fel håll. Visserligen finns den historiskt så här, men då som solsymbol vill jag minnas... Men det är ju inte mindre hotfullt att man inte kan stava..., konstaterar Fjällgård själv i en kommentar till inlägget.

Flera personer har uttryckt sitt äckel över hotbrevet – samtidigt som många också nyktert konstaterar att stavningskontrollen på hatdepartementet kanske inte är den allra bästa.

Vimmerby Tidning har sökt Peter Fjällgård för en kommentar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om