Ottilia, 22, får åka till kompis i Boden

En familjefotografering. En tatuering. Eller att få träffa Anders Bagge. När Ung Cancer samlade in julönskningar från medlemmar runt om i landet ramlade det in 84 önskningar om både det ena och det andra. Sedan får vem som helst hjälpa till att uppfylla dem.
22-åriga Ottilia Anemyr vill träffa sin kompis Lina, som varit ett stöd under Ottilias kamp mot cancern.
- Men hon bor 130 mil bort, i Boden. Det är ett stort projekt att ses. När jag fick samtalet att Materialmännen betalar min resa grät jag.

Vimmerby2014-12-09 07:39


Julklappshetsen tappar något av sin betydelse för alla de som själva drabbas av cancer - eller har någon i sin närhet som är sjuk. På Ung Cancer vet man att många medlemmar upplever julen som en tid av ångest, ensamhet och rädsla inför framtiden.
Under hösten har man samlat in julönskningar och det kom in 84. Små som stora. Önskningar som alla som vill kan vara med och hjälpa till att uppfylla.

Tufft
Ottilia Anemyr från Vimmerby var 21 år när hon fick sin cancerdiagnos i april 2013. Hon hade precis avslutat sin vintersäsong i Sälen. Världen vändes upp- och-ner. Hodgkins lymfom, cancer i lymfsystemet, ingick inte i planerna.
- Det var jättetufft. Särskilt när jag gick på behandling från april till december, totalt 16 behandlingar.
Två dagar innan den sista dog hennes mormor i cancer. En av de som stått henne närmast genom livet, inte minst under sjukdomstiden, fanns inte med henne längre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om